• Imprimeix

Presentacions jornades i congressos

Jornada "Sharing clinical research experiences on nursing home care"

El Parc Sanitari Pere Virgili va allotjar l'esdeveniment científic sobre geriatria

La jornada “Sharing clinical research experiences on nursing home care”, el 20 de Novembre 2013, sobre experiències d’investigació internacional en àmbit residencial.

Durant aquesta jornada, presentada pel Dr. Inzitari, la Dra. Gabriele Meyer, infermera i Directora del “Institute of Health and Nursing Science. University Martin-Luther”, Halle-Wittenberg, Alemanya, va tenir una lectura especialment didàctica sobre "Research on complex interventions in nursing homes: experience of a German research group", la Dra. Anna Renom, Recercadora de la Faculty of Medicine, University Witten/Herdecke, Witten, Alemanya, va fer una lectura amb títol “"The transition from home care to nursing home: a European perspective", i el Dr. Miquel Àngel Mas, geriatre de Badalona Serveis Assistencials, va parlar de "Alternatives to hospitalization for older patients in nursing homes: experience of a Catalan hospital-at-home team".

Jornada anual dels residents de Geriatria Catalunya

El Parc Sanitari Pere Virgili va allotjar l'esdeveniment científic sobre geriatria

La Jornada anual dels residents de Geriatria a Catalunya, el 10/05/2013, en la sala Auditori del edifici Montseny. La jornada, de la qual la Dra. Gual va participar en l’organització, es va centrar sobre el tema de l’Orto-Geriatria. Durant la jornada, el Dr. Inzitari va fer una lectura sobre “Trastorns de la marxa”, i la Dra. Roig sobre “Convalescència post-fractura fèmur. Prevenció secundària”. A la tarda, la Sra. Laura de Juana, la Sra. Eva Llarch i la Sra. Anna Monsó (l’equip de teràpies del Parc) va organitzar un taller sobre “Fisioteràpia i teràpia ocupacional post-fractura”.

II Jornadas Lean Healthcare España: Creatividad e Innovación

Revisió de procediments amb Lean HealthCare: "Millora del procediment de la mediciació"

El proppassat dijous 20 de setembre es van celebrar a l'Hospital Moisès Broggi les II Jornades Lean Healthcare a Espanya "Creativitat i Innovació en la Sanitat", que va reunir experts de la metodologia i a més de 140 professionals del sector sanitari per reflexionar sobre la contribució del model Lean en la millora de l'eficiència i l'eficàcia de les organitzacions sanitàries i socials.

La Jornada va començar amb la conferència inaugural "Lean Healthcare un model per orientar els processos a la creació de valor", a càrrec d’Auren, on es va presentar el nou enfocament del model Lean, com a estratègia innovadora i global de millora dels processos.

Al llarg de la Jornada, els ponents convidats van presentar els seus projectes d'implantació Lean en els seus centres, compartint amb els assistents detalls de la implantació, així com els esforços realitzats, els beneficis i les dificultats trobades, i els resultats obtinguts. Entre els ponents, hi havia representants de la Fundació Hospital Calahorra, de l'Hospital Clínic de Barcelona, del Consorci Sanitari de l'Alt Penedès, de l'Hospital de Fuenlabrada i de diverses àrees del Consorci Sanitari Integral, així com del nostre Centre.

El Parc Sanitari Pere Virgili va ser representat pel Dr. Joan Farré, gerent de Centre, pel Sr Pedro Garzón, director d’Infermeria i Teràpies, i per la Sra. Llum Veiga coordinadora d’Infermeria la qual va presentar la ponència : Revisión de procesos con Lean Healthcare ” Mejora del proceso de la medicación” donada la nostra experiència de la implantació al Centre dels processos amb Lean.

Per a aquells que no estiguin familiaritzats amb el model Lean, ressaltar que el punt de partida, comú a tots els programes i projectes presentats, és la necessitat de transformar l'organització per millorar la seguretat del pacient, la qualitat del servei i reduir els temps dels processos i de les esperes, eliminant sistemàticament les activitats que no aporten valor i optimitzant els costos.

Informació relacionada

Data d'actualització:  03.09.2014