• Comparteix a Telegram
  • Imprimeix

2017

 

Les sessions clíniques són sessions formatives de salut adreçades als professionals del Parc Sanitari Pere Virgili, a càrrec de ponents d'altres entitats i centres sanitaris, així com professionals del propi Hospital, i tenen lloc cada divendres a les 14.30 a la sala docent de l'edifici Llevant.

Segueix a twitter les jornades dels divendres amb el hashtag #divendresPSPereVirgili

 

3 de març: Costos de la demència i intervencions cost-efectives

El divendres dia 3 de març va tenir lloc a la sala docent de Llevant, la sessió clínica sobre els costos de la demència i intervencions cost-efectives a càrrec del col·laborador de TICSalut, Tino Martí, on va explicar la importància de la revisió de les estratègies econòmiques i socials associades a la malaltia.

Informació relacionada

24 de febrer: "Cuidem el descans nocturn"

Enguany, el Parc Sanitari Pere Virgili, així com molts altres hospitals, s’ha adherit a la campanya SueñOn, un projecte de la Unidad de Investigación en Cuidados de Salud del Instituto de Salud Carlos III amb l’objectiu de promoure el descans nocturn de les persones hospitalitzades.


Amb data març del 2016 es va crear una comissió de treball (*) pel descans nocturn dels nostres pacients, i al llarg dels darrers mesos, amb la col·laboració de la resta de professionals de les àrees assistencials i no-assistencials del Centre, s’han proposat mesures per millorar les nits d’hospitalització, algunes d’elles han estat dutes a terme en les darreres setmanes. Baixar el volum dels dispositius electrònics, parlar en veu baixa o reorganitzar tasques d’infermeria, i inclús millorar factors externs de l’entorn, per citar alguns exemples.

El proppassat divendres 24 de febrer a la sessió clínica formativa dels #DivendresPSPereVirgili, la Comissió (*) va realitzar la presentació de “Cuidem el descans nocturn” exposant el pla de treball executat fins ara i amb l’objectiu de promoure una campanya interna per respectar el son dels pacients hospitalitzats al Parc Sanitari Pere Virgili.

 

Segueix les mesures que anem implantant al nostre Centre a @perevirgili @merchemanso i @magiadelsuenyo 

 

(*) Comissió formada per: Merche Manso, Alba Sandoval, Berenice González, Zoraida Capuñay, Tatiana Arboleda i Patricia Carrero.

17 de febrer: Avenços en hospitalització domiciliària integral

Ponents: Dr. Miquel Àngel Mas, geriatra de Badalona Serveis Assistencials

10 de febrer: Plenari de les Comissions Assistencials

Ponents: coordinadors de les Comissions Assistencials del Parc

 

Comissió Prevenció Ferides i pell

Comissió Prevenció i tractament d'infeccions

Comissió Prevenció de Caigudes

Comissió Prevenció Incontinència

Comissió Dolor

Comissió Nutrició i diabetis

Comissió Farmàcia

Comissió Història Clínica

Comissió Delirium

 

3 de febrer: Psicoteràpia de grup per a cuidadors de malalts

Ponents: Dra. Gema Huesa, Fundació Pasqual Maragall

27 de gener: Sessió conjunta de casos

Ponents: Professionals de l'ABS Vallcarca-Sant Gervasi i PSPV

20 de gener: Protocol de la Ruta Assistencial de la Malaltia Renal Crònica al PSPV

El divendres dia 20 de gener va tenir lloc a la sala docent de Llevant, la primera sessió clínica d'enguany. El tema tractat va ser sobre el "Protocol de la Ruta Assistencial de la Malaltia Renal Crònica al PSPV", a càrrec del Dr. Lluís Espinosa, coordinador clínic del Parc Sanitari Pere Virgili.


Prèvia a la presentació es va gravar la entrevista amb el Dr. Espinosa, on va explicar l’origen de la ruta assistencial de les malalties renals cròniques dins de l’àrea AISNord de Barcelona. Un projecte que forma part del projecte de les malalties cròniques del Departament de Salut, amb dos coordinadors tenint en compte l’àmbit de treball: un coordinador de l’atenció primària i un altre de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. I que el Parc s’ha incorporat al projecte com a centre hospitalari d’atenció intermèdia.


El dia 13 de novembre de 2015 va haver la primera presentació pública al Parc Sanitari Pere Virgili. L'objectiu d'aquesta sessió d'enguany va ser explicar la seva evolució, novetats incorporades, millores en els circuits interns i donar conèixer la situació actual.

Informació relacionada

Data d'actualització:  23.01.2017