• Imprimeix

El projecte d’entrevista motivacional per a la rehabilitació dels pacients amb ictus: premi de recerca de La Marató de TV3

31/10/2017 10:10
Premis recerca Marató TV3

Fotografia cedida al portal web perevirgili.cat per TV3

El projecte de recerca del Parc Sanitari Pere Virgili “Intervenció Motivacional per a Ancians en rehabilitació Geriàtrica post ictus durant ingrés i en transició cap al domicili (IMAGINE)” ha estat un dels beneficiaris dels ajuts de La Marató de TV3. El llistat d’iniciatives premiades amb els fons de la darrera edició de La Marató, dedicada a l’ictus i als danys cerebrals i medul·lars, es va fer públic el passat 26 d’octubre en un acte a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears.

El projecte del Parc Sanitari -del qual es va fer una prova pilot ara fa 3 anys- es basa en l'aplicació de l'entrevista motivacional, una tècnica que permet treballar a partir dels objectius, les preferències i els valors de les persones que han patit un ictus i, en alguns casos, dels seus cuidadors, per planificar i construir de manera conjunta el pla de tractament.

L’assaig clínic es posarà en marxa l’any vinent al Parc Sanitari Pere Virgili, a Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi i a l’Hospital Universitari Santa Maria de Lleida amb l’objectiu no només d’avaluar el resultats en salut, sinó també el procés d’implementació i l’escalabilitat. A banda d’aquests centres, el projecte compta amb la col·laboració del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR), la Fundació Salut i Envelliment UAB, geriatries de Lleida i de l’Hospital Sociosanitari de l'Hospitalet, i de la Universitat de Lund (Suècia).

Més informació

  • Premiats 37 projectes de Recerca

    La Marató impulsa 37 projectes de recerca sobre l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques amb fons del 2016