• Imprimeix

El Parc Sanitari Pere Virgili organitza un circuït per detectar la fragilitat en la gent gran

L'1 d'octubre el Parc Sanitari Pere Virgili va celebrar un dels actes pel Dia Internacional de la Gent Gran

04/10/2016 14:10
Jornada en marxa contra la fragilitat

Amb motiu del Dia Internacional de la Gent Gran celebrat el passat dia 1 d'octubre, el Parc Sanitari Pere Virgili va organitzar un circuït per detectar la fragilitat entre la població més gran de 65 anys, així com per donar recomanacions per prevenir-la o tractar-la. En concret, es van realitzar gairebé 400 valoracions gratuïtes de fragilitat.  

 

Aquesta acció forma part de la campanya “En marxa contra la Fragilitat”, una experiència pionera promoguda per la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia i en què han participat hospitals de tot Catalunya.

 

A banda de les proves per detectar la fragilitat i les indicacions donades pels professionals del Parc Sanitari, també es van organitzar activitats a fi d’estimular l’exercici físic entre la gent gran com, per exemple, una exhibició de Txikung i un taller d’activitat física, aprofitant que les instal·lacions del Parc Sanitari compten amb un dels circuits gimnàstics i lúdics per a persones grans que hi ha a Barcelona.

 

La fragilitat és un estat que predisposa a patir efectes adversos de salut, com deteriorament funcional, discapacitat i fins i tot la mort, i en el qual es troba una de cada 10 persones més grans de 65 anys. Malgrat l'alta prevalença d'aquest fenomen, en la majoria de casos no està diagnosticat, ja que afecta persones aparentment sanes que mantenen una autonomia en la seva vida diària.

 

Gairebé 400 valoracions recollides de la fragilitat

Recull de premsa