• Imprimeix

El Parc Sanitari Pere Virgili celebra la jornada ‘El Pacient amb peu diabètic. Un pacient compartit’

13/11/2018 16:11

Més de 130 professionals del Parc Sanitari Pere Virgili i de l’Hospital Vall d’Hebron van assistir, el passat 13 de novembre, a la jornada ‘El Pacient amb peu diabètic. Un pacient compartit’, que va tenir lloc a l’auditori Enric Renau de l’Edifici Montseny. La jornada va permetre compartir coneixement i experiències sobre el tractament del peu diabètic, que és la primera causa d’amputació d’extremitat inferior a Europa i als Estats Units. Segons va explicar Pedro Garzón, director d’Infermeria del Parc Sanitari Pere Virgili, cada 20 segons s’amputa una extremitat al món com a conseqüència de la diabetis.

En la primera part de la jornada, professionals del CAP Vallcarca-Sant Gervasi, de l’Hospital d’Atenció Intermèdia Pere Virgili i de l’Hospital Vall d’Hebron van parlar sobre l’abordatge del pacient amb úlcera de peu diabètic en l’atenció primària, en un hospital d’atenció intermèdia i en un de tercer nivell, respectivament. A continuació, es va exposar un cas pràctic de continuïtat assistencial per il·lustrar com es tracta aquest tipus de pacients des dels diferents equipaments.

En l’última part de la jornada, José Luís Lázaro, cap de la Unitat de Peu Diabètic de la Universidad Complutense de Madrid, va parlar sobre el tractament estàndard del peu diabètic i l’evidència científica com a eina de treball, en el marc de l’estudi Explorer. Després de la seva intervenció, es va obrir un torn de preguntes, el qual va propiciar un debat molt enriquidor entre els assistents.