• Imprimeix

Presentació de la III Jornada de Recerca i Innovació del Parc Sanitari Pere Virgili

L’auditori Dr. Enric Renau i Folch del Parc Sanitari Pere Virgili va ser l’escenari, el 18 d’octubre, de la III Jornada de Recerca i Innovació “Recerca i innovació pragmàtiques per millorar l’atenció a les persones grans”.

25/10/2017 10:10
Manel Balcells al PSPV

Manel Balcells, comissionat de Salut de Leilat, a la jornada de Recerca i Innovació del Parc Sanitari Pere Virgili

El gerent del Parc, el doctor Arturo Míguez, va ser l’encarregat d’obrir l’acte destacant que la qualitat en la recerca i la innovació són els valors principals de la Institució. Com a objectius de la jornada, Míguez va assenyalar el fet de donar a conèixer als treballadors del Centre l’activitat que es realitza en aquest àmbit, fer un reconeixement a la tasca dels professionals que hi treballen i, paral·lelament, sol·licitar suport i assessorament extern. 

A continuació, el responsable del Comissionat de Salut de Leitat, Manel Balcells, va posar en relleu l’alt nivell de la recerca a Espanya. Tanmateix, Balcells va fer referència a la manca d’innovació al nostre país en relació amb la resta de països europeus i va posar èmfasi en la necessitat d’invertir en aquest aspecte, per exemple, en el cas del PSPV, en la línia de l’envelliment saludable.

Així mateix, el doctor Marco Inzitari, director assistencial de l’Entitat, va explicar l’estructura, el funcionament, els projectes i les línies de recerca actuals del grup de recerca RE-FiT Bcn (Recerca en Envelliment, Fragilitat i Transicions), format per l‘Hospital Universitari Vall d’Hebron i el Parc Sanitari Pere Virgili. 

Tot seguit, es van presentar articles publicats sobre la matèria, com un estudi multicèntric dels perfils de rehabilitació de pacients post-ictus a unitats d’atenció intermèdia o un moviment perquè la societat prengui consciència de la fragilitat i de la importància de prevenir la discapacitat.

En una segona part, es van donar a conèixer experiències a altres centres, com a l’Hospital Policlinico Gemelli de Roma i a l’Aging Research Center de l’Insitut Karolinska d’Estocolm. Seguidament, professionals del Parc van presentar comunicacions orals de diverses temàtiques, com la velocitat de la marxa com a marcador en la rehabilitació geriàtrica o la importància de l’estat nutricional del pacient en la seva recuperació.

En el marc de l’acte també es van exposar els diferents projectes innovadors que el Parc Sanitari Pere Virgili impulsa en l’actualitat: el projecte TransicionA, dissenyat per facilitar el retorn del pacient al domicili des de l’hospital; el projecte +ÀgilBcn, amb l’objectiu de revertir la fragilitat en persones de la comunitat, i el projecte Morfeo, a fi de millorar el descans nocturn dels pacients ingressats.
 

A la cloenda de la III Jornada de Recerca i Innovació, el gerent del Parc Sanitari Pere Virgili va agrair als professionals la feina feta i els va animar a seguir en la mateixa direcció. Finalment, els assistents van poder gaudir d’un taller de dansateràpia.