• Imprimeix

II Edició de la jornada "En Marxa Contra La Fragilitat"

25/10/2017 10:10
Taichi

Assistents i pacients gaudint de l'exhibició de Taichi

El proppassat dissabte 21 d’octubre, el Parc Sanitari Pere Virgili va organitzar un circuït per detectar la fragilitat entre la població més gran de 65 anys, així com per donar recomanacions per prevenir-la o tractar-la.

Aquesta acció forma part de la campanya “En marxa contra la Fragilitat”, una experiència pionera promoguda per la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia i en què han participat hospitals de tot Catalunya, i que va tenir la seva primera edició l’any anterior al Parc Sanitari Pere Virgili.

A banda de les proves per detectar la fragilitat i les indicacions donades pels professionals del Parc Sanitari, també es van organitzar activitats a fi d’estimular l’exercici físic entre la gent gran com, per exemple, una exhibició de Taichi. 

La fragilitat és un estat que predisposa a patir efectes adversos de salut, com deteriorament funcional, discapacitat i fins i tot la mort, i en el qual es troba una de cada 10 persones més grans de 65 anys. Malgrat l'alta prevalença d'aquest fenomen, en la majoria de casos no està diagnosticat, ja que afecta persones aparentment sanes que mantenen una autonomia en la seva vida diària.