• Imprimeix

Camí dels vents

Camí dels vents

El 27 de novembre de 2013 es va inaugura l’Àrea d’Espai Lúdic i de Salut. Aquest espai ha estat un cessió per part de la Diputació de Barcelona per a la avaluació qualitativa final sobre l’impacte de l’exercici guiat en la gent gran.

L’Àrea d’Espai Lúdic i de Salut està formada per: 1 barra fixada al terra ondulada; 1 barra ondulada amb anella; 1 pont móbil en suspensió; 2 barres metálliques a mitjana aleada; 1 plataforma ovalada recta a 90°; 1 banc obert adaptat; 1 rocker o  tamboret; 1 escala vertical de dits; 2 cargols petits (pels dits); 1 cargol gran (pel canell); 2 rodets verticals; 2 rodets horitzontals situats a una barra metállica; 1 seient amb molla; 2 pedals per les mans; 2 bancs individuals amb pedals.

L’objectiu: promoure l’activitat física entre la ciutadania. La instal·lació de jocs i instruments per activitat física inter-generacional al Camí dels Vents del Parc Sanitari Pere Virgili s’emmarca en un acord entre el Parc Sanitari, la Fundació Salut i Envelliment de la UAB (FSIE-UAB), l’empresa Lappset (concessionària de la gestió d’aquests espais a la Diputació de Barcelona) i la mateixa Diputació.

La finalitat és dur a terme un estudi per valorar l’impacte d’instal·lacions d’aquest tipus sobre el canvi d’hàbits de vida i la salut de persones grans sedentàries de la comunitat. L’estudi, dissenyat per investigadors de FSIE-UAB, del Parc Sanitari i de l’atenció primària Vallcarca-Sant Gervasi, inclou usuaris de les àrees bàsiques, i es realitza en els dies de dimarts i dijous.

Data d'actualització:  14.10.2016